Karosszéria centrum

Biztosítási ügyintézés

Cégünk a legtöbb Magyarországon működő biztosító társasággal szerződéses kapcsolatban áll. Így minden, kárrendezési igénnyel hozzánk forduló ügyfelünk érdekét képviselni tudjuk. Teljes körű biztosítási ügyintézést vállalunk. Intézzük a helyszíni kárfelvételt, biztosítjuk a szükséges nyomtatványokat és segítünk azok kitöltésében. Ha szükséges, a bank illetve lízingcégekkel felvesszük a kapcsolatot és kérjük hozzájárulásukat a javításhoz.

renault-services-rayure.jpg.ximg.l_12_m.smart.jpg

TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Autócentrum Szabó Kft. a biztosító társaságokkal kialakított együttműködése révén lehetőséget nyújt a sérült járművek kényelmes kárrendezéséhez. Amennyiben gépkocsiját nálunk kívánja javíttatni, megkíméljük Önt a biztosítóknál előforduló sorban állástól.

Kérjük Önöket, amennyiben bármilyen biztosítási esemény történt gépkocsijukkal, keressék meg kárrendező csoportunkat személyesen (2030 Érd, Kis-Duna u.7.) vagy telefonon a 23-521-310 vagy 23-521-311 számokon.  A kárrendezés tekintetében megkülönböztetünk casco és a kötelező gépjármű felelősség biztosítás terhére rendezett károkat.

Casco károk elsősorban a sajáthibás balesetek, ismeretlen gépkocsi által okozott sérülések, lopás-rongálás. Bizonytalan jogi hátterű balesetek esetén előzetesen a saját casco terhére is rendezhetőek a károk. Ennek feltétele érvényes casco biztosítás.

A kötelező gépjármű felelősség biztosítás alapján a károkozó gépkocsi biztosítását kezelő biztosító szerint történik a kárrendezés. Nagyon fontos a károkozó biztosítójának ismerete. Ezt lehetőleg a baleset helyszínén tisztázni kell. A kárfelvétel egyeztetése előtt munkatársaink a biztosítóktól informálódnak a biztosítások érvényességét illetően.

A biztosítók felé a bejelentési kötelezettség casco-s károk esetén 30 nap, felelősségi károk esetén 48 óra. A kárfelvételt követően a javítás megkezdése előtt meg kell várni a biztosító visszajelzését, visszaigazolását. Amennyiben a biztosító fizetési kötelezettséget vállal, szakszervizünkben a javítás megkezdhető.

A KÁRÜGYINTÉZÉSHEZ SZÜKSÉGES IRATOK

Kárügyintézést csak akkor áll módunkban átvállalni Önöktől, ha az alábbi dokumentumok mindegyikét rendelkezésünkre bocsátották:

Magánszemély esetén:

baleseti bejelentőlap (kék-sárga) felelősségi kárnál

 • gépjármű kárbejelentő lap 
 • forgalmi engedély másolat 
 • vezetői engedély másolat  
 • törzskönyv másolat illetve bank vagy lízingcég neve, szerződésszáma  
 • Autócentrum Szabó Kft. meghatalmazás

Céges gépkocsik esetén: 

baleseti bejelentőlap (kék-sárga) felelősségi kárnál

 • gépjármű kárbejelentő lap
 • forgalmi engedély másolat
 • vezetői engedély másolat
 • törzskönyv másolat illetve bank vagy lízingcég neve, szerződésszáma
 • meghatalmazás kárbejelentő részére  
 • aláírási címpéldány 
 • bélyegző 
 • Autócentrum Szabó Kft. meghatalmazás

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy rendezett jogalap esetén a kijavított gépkocsit csak abban az esetben tudjuk átadni, ha az Önöket terhelő összegek a pénztárnál befizetésre kerültek (készpénzben vagy bankkártyával). Köszönjük megértését és segítségét!

A JAVÍTÁS FOLYAMATA

 1. A gépkocsi beérkezésekor munkafelvevő kollégáink az ügyféllel együtt megtekintik a sérüléseket. 
 2. A szükséges dokumentumok kitöltése után megtörténik a kárfelvétel. A kárfelvételi jegyzőkönyv alapján megrendeljük a javításhoz szükséges alkatrészeket, és bekérjük a banki meghatalmazás. 
 3. A jegyzőkönyvben rögzített sérülések javítását megkezdi a karosszérialakatos kolléga.
 4. Miután elkészült a karosszériamunka, az autót minőségileg ellenőrzi a műhelyvezető. 
 5. Ha az ellenőrzésen minden tökéletes, akkor szétszerelés után a gépkocsit elküldjük a fényező műhelybe, ahol megtörténik a karosszéria elemek fényezése. 
 6. Ezután újabb minőségellenőrzésen esik át az autó, melynek végeztével visszakerül a lakatosműhelybe, ahol megtörténik az összeszerelés a lefényezett, új és kijavított alkatrészekkel. 
 7. A készre szerelés után újabb minőségellenőrzés következik, majd a gépkocsi továbbhalad a polírozó műhelybe, ahol átvizsgálják a fényezést. 
 8. Innen a mosóba halad tovább a gépkocsi, ahol kitakarítjuk, és lemossuk.
 9. A munkák végeztével átadjuk Önnek elkészült autóját, ahol Ön is ellenőrizheti a munkát!
Renault Szolgáltatásaink Karosszéria centrum